istaknuo se na prosvjedu prosvjetara

Crkva kaznila riječkog vjeroučitelja Marina Miletića, premješten je u drugu školu

19.12.2019 u 13:26

Bionic
Reading

Riječki vjeroučitelj Marin Miletić koji je na prosvjedu prosvjetara u Zagrebu održao govor od kojeg se Riječka nadbiskupija ogradila po odluci Katehetskog ureda premješten je u drugu školu

'Nemam pravo mješati se u njihove odluke, ali to me iznenadilo. Ide u drugu školu na riječkom području, od drugog polugodišta', kazala je ravnateljica Prve sušačke hrvatske gimnazije Đudita Franko za Dnevnik.hr i dodala da iz Katehetskog ureda nisu obrazložili ovu odluku, samo su ih obavijestili.

Iz Katehetskog ureda nisu se javljali na pozive. Miletić je u studenom na glavnom zagrebačkom trgu poručio premijeru Andreju Plenkoviću da su učitelji Liga prvaka.

'U nas trebate ulagati, a ne u neke fejk tablete koji nakon mjesec dana više ne rade', rekao je Miletić i aludirao na Plenkoviću izjavu da je u Zagreb doveo Ligu prvaka. Mislio je na kongres Europske pučke stranke.

  • +9
Obraćanje sindikalista na velikom prosvjedu Hrvatska mora bolje Izvor: Pixsell / Autor: Goran Stanzl/PIXSELL

U priopćenju objavljenom nakon prosvjeda Riječka nadbiskupija navodi kako se Miletić nije s njima konzultirao te da za istup nije dobio suglasnost.