OBRAČUN U KAFIĆU

Ubojica pretukao splitskog policajca

Bionic
Reading

Solinjanin Miro Burić (35) priveden je istražnome sucu Županijskoga suda u Splitu zbog sumnje da je nanio teške tjelesne ozljede policajcu R.R. (30), a nakon saslušanja mu je određen pritvor. Burić je inače osuđeni ubojica

Na R.R. je, prema prijavi, nasrnuo u četvrtak nešto poslije devet sati ujutro, netom nakon što je ušetao u kafić “Mania” u Ulici Matice hrvatske, vlasništvo Mira Pivca, poznatijega kao Miro Vlaj, nepravomoćno osuđenoga na dvije godine i četiri mjeseca zatvora zbog dilanja iz 1998. godine, piše Slobodna Dalmacija

Ubio prije 15 godina

Burić je kao 20-godišnjak ubio Zvonimira Vučinu u studenome 1995.godine u Osječkoj ulici u Splitu. Osuđen je na šest i pol godinazavora.

Svemu je kumovao alkohol, a Burić se na policajca koji nije bio na dužnosti prvo obrušio riječima. Počeo je sa “šta ti radiš ovdje, izlazi vani...”, a nastavio je udarcem šakom u glavu. Ovaj je od siline udarca pao na tlo, no uskoro se podigao. Burić ga je opet iznenadio šakom u glavu.

Policajac je još jednom pao na tlo, a Burić se nije zaustavio na tome, već ga je nastavio cipelariti. Nanio mu je ozljede zbog kojih je ovaj morao potražiti liječničku pomoć, a koje su okarakterizirane kao teške tjelesne ozljede. Riječ je o slomljenom nosu, kontuzijama lica, šljivama ispod oba oka i prijelomu jednog zuba.

Burić je, nakon što se obračunao s policajcem, nestao. Pred kafićem je sjeo u taksi i otišao u nepoznato. No, kako je R.R. o svemu obavijestio svoje kolege, nije prošlo dugo i ušlo mu se u trag. Prometni policajci pronašli su ga dva sata poslije u Prugovu.

Burić je tada 1,51 promil alkohola u krvi. Istražnome sucu u svojoj obrani kazao je da je ušao u kafić gdje ga je njemu nepoznata osoba napala te da se on samo branio. Isto tako je kazao da je taj muškarac vjerojatno bio pijan.