RANIO DVA POLICAJCA

Ubijen napadač na Pentagon

05.03.2010 u 10:13

Bionic
Reading

Naoružani napadač koji je u četvrtak navečer zapucao na policajce na ulazu u zgradu Pentagona, u predgrađu Washingtona, u bolnici je podlegao ranama koje je zadobio kada su policajci uzvratili vatru, izvijestili su američki mediji.

Napadač je izvukao pištolj iz džepa i otvorio vatru na sigurnosnom punktu na ulazu u Pentagon, kraj postaje podzemne željeznice, ranivši dvojicu policajaca ali je i sam zadobio smrtnosne rane.

Policajci su zadobili površinske rane i zbrinuti su u bolnici, rekao je načelnik policijske službe koja štiti Pentagon, Richard Keevill.

Napadač, identificiran kao John Patrick Bedell (36), iz Hollistera, u Kaliforniji, umro je nekoliko sati nakon što je primljen u bolnicu u kritičnom stanju, rekle su vlasti, ne objašnjavajući motive napada.

Associated Press navodi kako postoje naznake da je Bedell nešto zamjerao vojsci, te da je sumnjao u činjenice vezana za terorističke napade na SAD 11. rujna 2001.

Na internet stranici, korisnik pod imenom JPatrickBedell napisao je kako je "odlučio vidjeti da se provede pravda" u slučaju smrti marinskog pukovnika Jamesa Sabowa, koji je pronađen mrtav u dvorištu svoje kuće u Kaliforniji 1991. Smrt je proglašena samoubojstvom, no dugo je bila izvorom teorija o prikrivanju.

Korisnik JPatrickBedell je napisao da je slučaj Sabowa bio "korak bliže ustanovljenju istine o događajima kao što su razaranja 11. rujna".

Isti korisnik pisao je protiv vladine provedba zakona o marihuani, uključujući i autorov slučaj iz 2006. pred sudom u okrugu Orange u Kaliforniji, zbog uzgoja marihuane i opiranja policijskom časniku.