novi pravilnik

U zagrebačkim studentskim domovima u sobama se zabranjuje kuhanje, ali i televizori!?

31.01.2018 u 14:53

Bionic
Reading

Zagrebački Studentski centar donio je novi Pravilnik o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima SC-a Zagreb, piše srednja.hr. Regulira se useljenje i iseljenje studenata te prava i obaveze stanara studentskog doma, a pobrojane su i sankcije za kršenje dnevnog reda

Jedna od novosti koja je uvedena početkom ove akademske godine, a sada i obavezujuća Pravilnikom o domskom redu i uvjetima boravka studenata u studentskim domovima SC-a Zagreb, potpisivanje je tzv. izjave o prihvaćanju Domskog reda i Ugovor o korištenju usluge smještaja u SC-u Zagreb.

Riječ je o pokušaju uprave da stane na kraj, ili barem umanji slučajeve kupnje i prodaje prava na studentski smještaj, doznaje srednja.hr.

  • +19
Studentski domovi Cvjetno i Stjepan Radić Izvor: Pixsell / Autor: Patrik Macek/PIXSELL

Stanari će biti strogo kontrolirani, a kontrola po studentskim sobama provodit će se izravnim ulaskom u sobe, a broj kontrola ostvarivanja prava na smještaj nije ograničen.

Ono što mnogi studenti koji u domu žive još ne znaju, jest da mogu primiti na noćenje posjetitelja i to do pet dana mjesečno, a za to moraju imati pisanu suglasnost svoga cimera i obavezno to prijaviti na porti doma, piše srednja.hr.

Novim pravilnikom definirano je i što sve nije dopušteno u studentskom domu. Osim što u sobama ne smijete kuhati hranu, ondje ne smijete držati električno kuhalo i slična trošila električne energije.

Možda još neobičnija odrednica pravilnika jest da u sobi ne smijete imati – televizor.