KRENULA BLOKADA RADA

U zadnji trenutak otkazana sjednica GSV-a

06.06.2016 u 11:27

Bionic
Reading

U Ministarstvu rada i mirovinskog sustava trebala se održati sjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća, ali je otkazana u posljednji trenutak, i to zbog nedostatka kvoruma

Kako javlja N1, predstavnici medija su nešto prije 10 sati, a članovi GSV-a samo 15-ak minuta ranije, obaviješteni da ministri čiji je dolazak na Vijeće potrebno da se održi kvorum - neće pojaviti.

Prema pravilniku, nedovoljan broj ministara ujedno znači i pad kvoruma. Ministrica rada Nada Šikić neće davati izjave o ovome, a sindikati će se očitovati priopćenjem o ovom otkazivanju koje je posljedica nedolaska ministara.

Prema informacijama televizije N1, na sjednicu nije došao ministar iz HDZ-ove kvote Tomislav Tolušić, a uz njega najavljen je i dolazak ministra financija Zdravka Marića, socijalne skrbi Bernardice Juretić, Nade Šikić, gospodarstva Tomislava Panenića, a pozvan je bio i Božo Petrov, koji se trenutačno nalazi u Splitu.

Trebalo je biti riječi o Zakonu o strancima koji prema pritužbama sindikata omogućuje uvoz jeftine rane snage, ali i obustavi mjera aktivne politike zapošljavanja.