nema novozaraženih

U Vukovarsko-srijemskoj županiji traže otvaranje dodatnih poštanskih ureda

21.04.2020 u 12:50

Bionic
Reading

Načelnik Stožera Civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije Zdravko Kelić rekao je u utorak da u toj županiji nema novozaraženih koronavrisuom, a izvijestio je i da su Nacionalnom stožeru poslali prijedlog za otvaranje poštanskih ureda kako bi se smanjio pritisak na otvorene

'Idemo prema državnom stožeru i s prijedlogom vezanim uz sport i obrte kako bismo otvorili sve ono što se može', rekao je Kelić i dodao da su sastavili tim koji nadzire domove za starije osobe, a nadziru i udomiteljske obitelji kojih je u toj županiji više od stotinu.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kata Krešić ocijenila je da je ovo možda najosjetljiviji trenutak jer trenutačna povoljna epidemiološka situacija može dovesti do krive slike kako je pandemija pri kraju i kako se ne treba više toliko pridržavati mjera.

Pozvala je građane da se i dalje pridržavaju svih preporučenih mjera.

Krešić je posebice upozorila mlade osobe da bi svojim neodgovornim ili opuštenim ponašanjem mogle biti prenositelji virusa starijim ukućanima, posebice djedovima i bakama.

Županijski stožer Civilne zaštite izvijestio je da je na području Vukovarsko-srijemske županije i dalje je stabilna epidemiološka situacija te da u posljednjih tjedan dana nije bilo nijedne novozaražene osobe.

U samoizolaciji su na području županije 322 osobe, što znači kontinuirani pad, rekao je načelnik vukovarsko-srijemske Policijske uprave Fabijan Kapular.

Dodao je kako policija na šest punktova kontrolira ceste na izlazu iz županije te da je jučer zabilježila četiri pokušaja izlaska iz županije bez valjane propusnice. Upozorio je građane da je još na snazi zabrana okupljanja građana, koju se na području grada Vukovara policija kontrolira jednim dronom, a na području Vinkovaca su tri drona.

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić ocijenio je kako je sve što je dosad učinjeno na području Vukovarsko-srijemske županije u suzbijanju koronavirusa dobro te je zahvalio građanima na suradnji i poručio kako će sada "naglasak županijskih službi biti na otvaranju gospodarskih aktivnosti".