koronavirus

U Vukovarsko-srijemskoj županiji 46 novozaraženih: Nema određenog žarišta već su novozaraženi detektirani posvuda

19.10.2020 u 13:28

Bionic
Reading

U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđeno je 46 novih slučajeva zaraze koronvirusom, izvijestio je na konferenciji za novinare u ponedjeljak načelnik županijskog stožera Zdravko Kelić, ističući da su oni iz 20 naselja u županiji.

"To znači da nema određenog žarišta, već u cijeloj županiji imamo situaciju koja po nama nije dobra", rekao je Kelić. Na bolničkom je liječenju 26 osoba, a u samoizolaciji 971 osoba. Najavio je da će se u utorak održati sjednica Županijskog stožera Civilne zaštite na kojoj će se donijeti i neke odluke, a vjerojatno će se ići u ograničavanje broja osoba u zatvorenom prostoru.

Po riječima ravnateljice Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije Kate Krešić, među 46 novooboljelih osoba određeni je broj nedavno zaražen na svadbama.

"Posebno je zabrinjavajuće da jako veliki broj oboljelih ima nepoznati izvor zaraze, što govori u prilog činjenici da je virus široko prisutan u općoj populaciji i da je vjerojatnost zaraze ovoga trenutak visoka", upozorila je Krešić.

Pozvala je sve građane na odgovorno ponašanje i dodala kako epidemiolozi nemaju nikakvu novu preporuku, osim već rečenog - održavanja distance, izbjegavanja bliskih kontakata, redovitog i čestog pranja ili dezinfekcije ruku te nošenje maski u svim zatvorenim prostorima i na otvorenom prostoru gdje je veći broj ljudi.