u vukovaru

Muškarac verbalno napao ministra Grlića Radmana

  • Autor: V. P. P.
  • Zadnja izmjena 16.10.2020 13:11
  • Objavljeno 16.10.2020 u 12:43
Tomo Medved i Gordan Grlić Radman u Vukovaru

Tomo Medved i Gordan Grlić Radman u Vukovaru

Izvor: Pixsell / Autor: Dubravka Petric/PIXSELL

Poslije polaganja vijenaca u Vukovaru u spomen na smrti Blage Zadre i Alfreda Hila jedna nepoznata osoba tijekom davanja izjave ministra Gordana Grlića Radmana počela je postavljati pitanja, negodovati pa i provocirati

Ministar je govorio o svojoj posjeti Subotici i razgovorima sa predstavnicima tamošnjih Hrvata, a onda i o današnjem programu u Petrovaradinu kada će Hrvatskom nacionalnom vijeću biti predana obnovljena kuća bana Josipa Jelačića. Tom prilikom Grlić Radman treba se sastati i s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem kada će biti razgovora o položaju Hrvata u Srbiji, njihovoj zastupljenosti u tijela vlasti, obilježavanju mjesta logora...

Sve to je izgleda iziritiralo građana koji je odlučio poslije pitanja novinara i sam postaviti pitanje ministru. 'Gospodine Grliću može jedno pitanje. Da li gospodin Vučić i njegova Vlada, koji negiraju postojanje logora, je li on svjestan toga i je li priznao da su postojali logori. Njegova obećanja možete okačiti mačku o rep. Znamo tko je on i tko je SNS kao i tko je SDS koji sve negiraju. Milorad Pupovac štiti četnike, a ne pravoslavce, zato je i ušao u politiku', rekao je građanin. Večernji list javlja da je riječ o Slavku Adamku iz Osijeka.

Grlić Radman je pokušao odgovoriti na sve to smireno navodeći kako je povijest i živote teško vratiti ali i da se kroz dijalog moraju svi problemi rješavati te da mu je čast i ponos boriti se za hrvatske interese.

  • +13
  • +10

Obljetnica pogibije Blage Zadre i Alfreda Hilla

Izvor: Cropix / Autor: Ivan Peric / CROPIX

'Jako lijepo pjevate ali vas je loše slušati. Trideset godina čekamo da se pravda zadovolji. Što ste čekali 30 godina?', rekao je Adamko na kraju.

Potom je ministar Tomo Medved, koji je prethodno dao izjavu, pozvao Grlić Radmana da idu dalje. U razgovor s Adamkom se potom uključio Stjepan Sučić, inače državni tajnik za zatočene i nestale kojemu su u ratu ubijeni roditelji i koji je i sam bio branitelj.

Na lijep način Sučić je pokušao smiriti situaciju ali Adamko nije odustajao. U jednom trenutku je rekao i kako Vukovarom šetaju koljači i ubojice a da država po tom pitanju ništa ne čini na što mu je Sučić rekao neka pokaže tko su. Odgovor Adamka je bio da ne zna jer on nije tada u Vukovaru. Na samome kraju Sučić ga je dodirnuo blago za ruku na što je Adamko burno reagirao kazavši da ga ne dodiruje. Poslije toga su se svi razišli.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!