izolirani slučaj

U Vrhovinama prvi slučaj Covida-19, pacijentica prevezena u Zagreb

07.07.2020 u 13:30

Bionic
Reading

U Vrhovinama je utvrđen jedan slučaj Covida-19, riječ je o 83-godišnjoj žene koja je prevezena u zagrebačku Kliniku za infektivne bolesti dr. Fran Mihaljević, dobro je i nije na respiratoru, doznaje u utorak Hina u Općini Vrhovine.

Načelnik Vrhovina u Ličko-senjskoj županiji, Milorad Delić, rekao je za Hinu da je baka bila u posjetu kod kćeri u Ogulinu, u Karlovačko-županiji gdje je oboljela i odakle je prevezena na liječenje u zagrebačku Infektivnu kliniku.

„Ovaj slučaj smatramo potpuno izoliranim; vjerujem da se baka zarazila u Ogulinu i da nema opasnosti da bi se zbog toga pojavio još koji slučaj zaraze u Vrhovinama“, dodao je Delić.

I Stožer Civilne zaštite Ličko-senjskoj županije danas je priopćio kako je poznat izvor zaraze pacijentice iz Vrhovina, odnosno da je riječ o kontaktu iz druge županije (Karlovačke), i da nije povezano s ranije oboljelim osobama u Ličko-senjske županiji, tj. s Otočcem.

Ukupno je do sada u Ličko-senjskoj županiji oboljelo 29 osoba, sedam je aktivnih slučajeva, 21 osoba je izliječena, a jedna je osoba umrla.

Od sedam oboljelih dvije su osobe na liječenju u zagrebačkoj Klinici za infektivne bolesti, dok su ostali oboljeli dobrog općeg stanja. U posljednja 24 sata u županiji je provedeno 21 testiranje na koronavirus, u samoizolaciji je 46 osoba, te nije utvrđeno kršenje te mjere.