ustavni sud

Sutkinja koja je osudila Filozofski za mobing nezakonito je imenovana

  • Autor: I. I. / Hina
  • Zadnja izmjena 16.07.2020 10:38
  • Objavljeno 16.07.2020 u 10:06
Ustavni sud / ilustracija

Ustavni sud / ilustracija

Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic/PIXSELL

Četvero sudaca Županijskog suda u Zagrebu koji već dvije godine rade na tome sudu neustavno su imenovani na sadašnje sudačke dužnosti, piše u četvrtak Jutarnji list

Odlučio je to Ustavni sud na sjednici održanoj 24. lipnja ove godine. Riječ je o trima sutkinjama građanskog odjela zagrebačkoga Županijskog suda: Tihani Mariji Miladin, Renati Baković Vranković i Ines Kovačić, te kaznenom sucu Vjeranu Blažekoviću. Suca Blažekovića je predsjednik zagrebačkoga Županijskog suda Ivan Turudić u međuvremenu imenovao i za predsjednika kaznenog odjela toga suda.

Upravo je jedna od neustavno imenovanih sutkinja Tihana Marija Miladin bila članica tročlanog vijeća Županijskog suda u Zagrebu koje je 26. lipnja donijelo pravomoćnu presudu prema kojoj je zagrebački Filozofski fakultet povrijedio radna prava sada već bivšeg profesora tog fakulteta, prorektora zagrebačkog Sveučilišta Ante Čovića. Županijski sud je pravomoćno presudio daje Filozofski fakultet u Zagrebu u postupku provedenom protiv Čovića, u kojem je ustanovljeno da je 2005. nezakonito napredovao u znanstveno nastavno zvanje redovnog profesora, mobingirao svoga zaposlenika, povrijedio mu dostojanstvo i ugled.

Tihana Marija Miladin bila je sutkinja-izvjestiteljica u tom predmetu, što znači daje upravo ona napisala presudu i njezino obrazloženje s kojom se dvoje ostalih sudaca članova vijeća složilo. Njezina je pravomoćna presuda poslužila rektoru zagrebačkog Sveučilišta Damiru Borasu kao temelj za odluku o suspenziji dekanice i uprave Filozofskog fakulteta u Zagrebu, donosi Jutarnji list.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!