ukupno 34

U Varaždinskoj županiji jedna novozaražena osoba, tri izliječene

21.04.2020 u 13:40

Bionic
Reading

U Varaždinskoj županiji u utorak je zabilježen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom pa su u županiji sada ukupno 34 oboljele osobe, a 27 ih je izliječeno, među njima i tri u zadnja 24 sata

Načelnik županjskog Stožera civilne zaštite Robert Vugrin rekao je kako je novooboljela starija žena koja nije bila pod mjerom samoizolacije, a zbog povišene temperature i respiratornih problema upućena je na testiranje te je pozitivna na covid-19.

Ima tešku kliničku sliku, no trenutno nije na respiratoru, rekao je Vugrin i dodao kako je dosad 'mapirano' 12 njezinih kontakata koji su stavljeni u samoizolaciju.

Istaknuo je kako su unutar tih kontakata i dva tima liječnika obiteljske medicine te jedan tim Hitne pomoći, pa su u Domu zdravlja i Zavodu za hitnu medicinu uvedene određene organizacijske prilagodbe.

Vugrin je naveo i kako je na liječenju u Općoj bolnici Varaždin trenutno šest osoba, a jedna se liječi u Klinici za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu.

Jučer je testirano 56 osoba, čime se ukupan broj testiranih u Varaždinskoj županiji popeo na 980. Pod mjerom samoizolacije trenutno je 1165 osoba. U zadnja 24 sata varaždinska policija zabilježila je dva slučaja kršenja samoizolacije i 31 slučaj kretanja bez valjane propusnice.