AKO SE NE DOGODI ČUDO

U utorak štrajkaju škole u Zagrebu: Dvije zagrebačke škole već plasirale obavijest

28.10.2019 u 10:21

Bionic
Reading

Prosvjetni sindikati najavili su zaposlenima u školama Grada Zagreba da će se cirkularni štrajk u njihovim ustanovama održati u utorak, 29. listopada, doduše ovisno o ishodu današnjih pregovora Vlade i sindikata - na kojima nitko od sudionika ne očekuje konkretne rezultate, barem ne već prvog dana

Roditelji pojedinih osnovnih škola u Zagrebu već su primili obavijest, a najavu štrajka objavili su i ravnatelji dvaju škola u zagrebačkom naselju Špansko: OŠ Špansko Oranice i OŠ Ante Kovačića.

Danas štrajkaju osnovne i srednje škole u Primorsko-goranskoj, Međimurskoj, i Sisačko-moslavačkoj županiji.

>>> Divjak: Do tri dana štrajka moglo se nadoknaditi u školskom kalendaru, ali sad... Moguće je produljenje školske godine

Zahtjev sindikalaca je povećanje koeficijenata složenosti poslova za 1,406 postotna boda, čime bi se izjednačili s ostalim javnim i državnim službenicima. Naglašavaju da, uslijed povećanja osnovice za 6,12 posto kako je najavio premijer Andrej Plenković, njihove plaće i dalje zaostaju za drugima u sustavu.

Sastanak pregovaračkih odbora Vlade i sindikata javnih službi za pregovore o sklapanju dodatka Temeljnom kolektivnom ugovoru za službenike i namještenike u javnim službama (osnovica za plaće) održava se jutros u Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava.

  • +21
Štrajk učitelja i profesora u osnovnim i srednjim školama Izvor: Pixsell / Autor: Davor Puklavec/PIXSELL