STANJE NA CESTAMA

U unutrašnjosti magla; na moru zbog vjetra u prekidu tri linije

24.11.2018 u 08:30

Bionic
Reading

Magla mjestimice smanjuje vidljivost na cestama u Lici i Gorskom kotaru, a ima je i na dionicama autocesta: A1 Zagreb-Split-Ploče između tunela Mala Kapela i čvora Otočac te A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Bosiljevo. Kolnici su vlažni i skliski u područjima s maglom te u sjeverozapadnoj Hrvatskoj i dijelu Dalmacije, u Istri i Hrvatskom primorju, a zbog vjetra u prekidu su i tri morske linije, izvijestio je u subotu ujutro Hrvatski autoklub (HAK)

Zbog vjetra u prekidu su: trajektna linija Lopar-Valbiska; katamaranska linija Mali Lošinj-Cres-Rijeka; brodska linija Mali Lošinj-Unije-Susak.

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče vozilo je u kvaru između čvorova Zadar II i Zadar I u smjeru Zagreba (260. km). Vozi se uz ograničenje brzine od 100 kilometara na sat. Za sav promet zatvorena je dionica Jadranske magistrale (DC8) u Rijeci, od križanja ulice Žrtava fašizma prema Adamićevoj ulici. Zbog radova, na zagrebačkoj obilaznici (A3) u zoni čvora Ivanja Reka na mostu Sava vozit će se jednim trakom u oba smjera od 24. studenog u 10 sati do 25. studenog u 14 sati.

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima.

Na graničnom prijelazu Bajakovo-Batrovci teretna vozila na izlaz čekaju pola sata, a na graničnom prijelazu Tovarnik-Šid 20 minuta.