EKSPLOZIJA MINE

U Ukrajini poginuo 29-godišnji humanitarac iz Zagreba Andro Fabijanić

16.09.2022 u 09:05

Bionic
Reading

Andro Fabijanić, 29-godišnji Zagrepčanin, koji je humanitarnim radom aktivno pomagao ukrajinskim obiteljima i braniteljima poginuo je u Ukrajini u eksploziji protutenkovske mine ovog utorka prilikom dostave pomoći. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP) u petak je potvrdilo smrt hrvatskog humanitarca u Ukrajini, dodajući da njegovoj obitelji pruža konzularnu i drugu pomoć

Tragičnu vijest koja se proširila društvenim mrežama potvrdili su i prijatelji ožalošćene obitelji. Perspektivni mladi čovjek iz Zagreba, poznat domaćim sportašima i rekreativcima kao osobni trener fitnesa, smrtno je stradao u dostavnom vozilu koje je prevozilo sanitetski materijal za ukrajinske borce, javlja Novi list.

Vozilo je na cesti naletjelo na minu i pritom je ranjeno još nekoliko njegovih ukrajinskih kolega. Nažalost, Fabijaniću nije bilo spasa. Jučer je trebao otputovati za Hrvatsku.

Imao je kupljenu kartu. Radio je za udrugu iz Dnjipropetrovska »Za heroje« koja je dostavljala zavoje i ostalu medicinsku pomoć za branitelje.

  • +12
Razoreni Izjum Izvor: Profimedia / Autor: Juan BARRETO / AFP / Profimedia

'Potvrđujemo informaciju o smrtno stradalom hrvatskom državljaninu, koji je u Ukrajini radio za nevladinu humanitarnu organizaciju', rečeno je Hini iz MVEP-a.

'Konzularna služba MVEP-a, zajedno s Veleposlanstvom u Ukrajini, pruža obitelji svu konzularnu i drugu pomoć, u okviru svoje nadležnosti.'