ŠTO ĆE SADA TRŽIŠTE?

U Tihom oceanu zaplijenjeno 1,3 tone kokaina iz Kolumbije

29.03.2016 u 09:39

Bionic
Reading

Više od 1,3 tone kokaina iz Kolumbije zaplijenjeno je u međunarodnim vodama Tihog oceana tijekom operacija blizu pomorskih granica Ekvadora i Salvadora, objavila je u ponedjeljak kolumbijska policija

Do zapljene robe, 'vlasništva kriminalne organizacije sastavljene od Kolumbijaca i Ekvadoraca, sa sjedištem na Pacifiku', došlo je zajedničkim naporom kolumbijskih i ekvadorskih policijskih i pomorskih snaga, po kolumbijskoj policiji.

Operacije je podržala Američka agencija za borbu protiv droge (DEA) i Joint Interagency Task Force South (JIATF), organizacija za usklađivanje borbe protiv droge sa sjedištem na Floridi.

Brzi čamac kojim se većinom koriste krijumčari zaustavljen je 200 nautičkih milja južno od Salvadora s teretom od 750 kilograma kokaina, objavila kolumbijska pravosudna policija, u okviru prve operacije kad su uhićena dva Ekvadorca i jedan Kolumbijac.

U drugoj operaciji, izvedenoj na Pacifiku na granici s Ekvadorom, zaplijenjeno je 613 kilograma kokaina, a pet osoba je uhićeno. Njihova nacionalnost nije navedena.