OPREZ NA PLANINI

U šupljim tenisicama krenuo osvajati alpski vrh. Spasila ga slovenska vojska

29.11.2023 u 20:44

Bionic
Reading

Slovenski gorski spašavatelji u srijedu su ujutro spasili stranog državljanina koji je krenuo na vrh Konjsko sedlo na visini od preko 2000 m u iznošenim, šupljim tenisicama

Kako je izvijestila Slovenska gorska služba spašavanja, u srijedu ujutro zaprimili su dojavu da se na području Konjskog sedla nalazi iscrpljen, pothlađen i neadekvatno opremljen planinar. Odmah je pokrenuta akcija spašavanja, a na licu mjesta utvrđeno je da je strani državljanin već u utorak otišao u planinu, i to u iznošenim tenisicama.

'U akciji spašavanja aktivirano je društvo GRS Mojstrana i helikopter Slovenske vojske. Po dolasku kombiniranog tima spasilačke službe i vojske utvrđeno je da je planinar bio izrazito pothlađen i s ozbiljnim ozeblinama na nogama', naveli su iz Gorske službe spašavanja.

Spašeni sretnik još je u utorak navečer stigao na Konjsko sedlo, gdje je prespavao u šatoru. Bilo je više nego očito da je podcijenio zimske uvjete. Gorski spašavatelji su, naime, objavili fotografije njegove poderane obuće s vidno izlizanim đonom, a sve u svrhu upozorenja kako kretanje u ovakvoj obući u zimskim uvjetima na planini nije šala.