UZNEMIRILI IH U KUKURUZIŠTU

U stampedu divljih svinja poginula tri, a ranjeno pet ISIL-ovaca

26.04.2017 u 22:19

Bionic
Reading

Stampedo divljih svinja u nedjelju je usmrtio tri, a teško ranio pet pripadnika tzv. Islamske države na sjeveru Iraka, nakon čega je uslijedila osveta terorističke skupine koja je pobila krdo

Kako piše britanski dnevnik The Telegraph, napad divljih svinja na položaje ISIL-a dogodio se nedaleko Hawije.

'Skupina boraca ISIL-a nalazila se u blizini naših položaja gdje su naletjeli na divlje svinje s mladunčadi te su ih životinje napale i usmrtile', kazao je za list brigadir Azad Jelal, zamjenik načelnika kurdskog obavještajnog zapovjedništva.

Britanski The Times, pak, piše kako su ISIL-ovi borci planirali napasti lokalno pleme koje se skrivalo u trsju, što je uznemirilo divlje svinje.

'Kretanje terorista je uznemirilo divlje svinje koje nastanjuju obližnja kukuruzišta', kazao je za The Times Šeik Anwar al-Asi, nadzornik antiterorističkih snaga.  

The Telegraph, pak, piše kako su ubijeni borci ISIL-a pokušavali dezertirati, budući su njihova tijela pronađena podalje od njihovog naoružanja.

Ozljede koje nanose divlje svinje karakteristične su po nizu ugriznih rana i razderotina načinjenih zubima i kljovama, a pretpostavlja se kako su ISIL-ovci iskrvarili.