NESREĆA KOD VINKOVACA

Smrtno ranio kolegu u lovu na divlje svinje

09.08.2009 u 13:47

Bionic
Reading

Lovac Ivan Filipović (47) iz Gradišta preminuo je na putu do Opće bolnice u Vinkovcima nakon što ga je, nesretnim slučajem, iz lovačke puške pogodio kolega lovac dok su u noći sa subote na nedjelju zajedno bili u lovu na divlje svinje u šumi kod Gradišta, nedaleko od Županje

VINKOVCI - Tragedija se odigrala oko 3,30 sati u noći, u šumskom predjelu poznatom kao Jelje, gdje su se u subotu navečer u lov uputili Filipović i njegov kolega lovac i sumještanin Vlado Prkić (43), piše Jutarnji list.

Iz lovačke puške Ivan Filipović pogođen je u nogu, a vjerojatno je, na nesreću, bila pogođena arterija, zbog čega je došlo do, kako se pretpostavljalo nakon policijskog očevida, kobnog krvarenja.

Dvojica lovaca imali su dopuštenje za tzv. čekanje divljih svinja, izdano od gradištanskog Lovačkog društva Fazan, čiji su obojica bili višegodišnji članovi. Tijekom noći došli su i do šumsko-poljoprivrednog područja pod kukuruzom gdje su, među visokim kukuruzima, čuli komešanje divljih svinja.

Prema onome što je utvrđeno očevidom ekipe PU vukovarsko-srijemske, dvojica lovaca su se razdijelila te je svaki pošao na drugu stranu kukuruzišta.

'Poginuli lovac u jednom je trenutku sa svoje strane kukuruzišta krenuo u pravcu drugog lovca, gdje ga ovaj nije očekivao. Vidio je siluetu, pomislio da se radi o životinji i pucao', rekao je policijski glasnogovornik Krunoslav Žgela. Vidjevši što se dogodilo, u šoku je lovac Vlado Prkić ranjenog kolegu odmah smjestio u automobil i dovezao do Županje, odakle je vozilo Hitne pomoći krenulo s Ivanom Filipovićem prema vinkovačkoj bolnici, no nesretni lovac preminuo je prije dolaska do liječnika u Vinkovcima.

U šoku je u nedjelju ujutro bio i predsjednik Lovačkog društva Fazan iz Gradišta Ivan Dominković, koji je kratko potvrdio da su obojica lovaca bili članovi društva i imali dopuštenje za lov te kobne noći.

Dominković kaže i da u njihovu društvu dosad nije bilo takvih nesreća u kojima bi lovac izgubio život. U Gradištu nakon nemilog događaja kažu da stradali Filipović nije bio oženjen.