petljanje u bih

[VIDEO/FOTO] U Sarajevu prosvjed ispred hrvatskog veleposlanstva, prosvjednici donijeli i poklone za Zorana Milanovića

28.01.2022 u 15:34

Bionic
Reading

Nekolicina građana okupljena oko neformalne grupe "Restart" u petak je održala prosvjed ispred veleposlanstva Republike Hrvatske u Sarajevu. Pored posebnih zahtjeva koje su imali za predstavnike RH, za predsjednika Zorana Milanovića imali su i poseban poklon

“Poklon će zasigurno obradovati gospodina Milanovića. Radi se o simboličnom poklonu. Tu je jedan miris, jedan sapunčić i jedan “nakurnjak” – ako bude dolazio u Sarajevo da se ne prehladi. Pošto smo mi pažljivi i miroljubljivi – mislim da će to gospodinu prijati”, rekla je gospođa na prosvjedu ispred veleposlanstva Hrvatske, javlja N1.

Organizator Suad Đozić naveo je kako je hrvatska ambasada mjesto prosvjeda jer se Hrvatska ntenzivno miješa u poslove Bosne i Hercegovine.

  • +16
Prosvjed ispred hrvatskog veleposlanstva u Sarajevu Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut

“Sve što se događa u BiH, a povodom ovoga što HDZ radi je po instrukcijama Hrvatske. Ako se već pregovara o izmjenama Izbornog zakona BiH – tražimo da puste unutrašnje faktore da se dogovore”, rekao je Đozić. Navodi kako su zahtjevi veleposlanstvu Hrvatske dostavljeni prije sedam dana, kao i najava prosvjeda, ali da im je danas rečeno kako najavu nitko nije zaprimio, te da im se iz ambasade niko neće obratiti. Sejfudin Tokić iz Bošnjačkog pokreta ističe kako promjene Izbornog zakona BiH jesu važne i potrebne, ali da ne smiju voditi u dalju homogenizaciju zemlje.

Izvor: Pixsell / Autor: Armin Durgut