istočni front

U ruskim napadima poginula tri civila u Ukrajini

18.10.2023 u 12:18

Bionic
Reading

Ruska raketa pogodila je stambenu zgradu u ukrajinskom gradu Zaporižji rano u srijedu i ubila najmanje dva civila, a ranila pet, objavili su ukrajinski dužnosnici

U odvojenom napadu ubijena je 31-godišnja žena, a četiri osobe ranjene su te je osam privatnih kuća uništeno u Obuhivki u središnjem dijelu regije Dnipropetrovsk, rekao je ministar unutarnjih poslova Ihor Klimenko.

Predsjednik Volodimir Zelenski rekao je da je osam stanova uništeno u udaru na Zaporižju te da spasioci tragaju za preživjelima ispod ruševina.

Njegov ured objavio je da su tri osobe nestale nakon napada.

"Noću, ruski teroristi napali su Zaporižju raketama, pogodili običnu peterokatnu stambenu zgradu", napisao je Zelenski na Telegramu uz fotografiju zgrade s golemom rupom u sredini i raznesenim ulazom te razbijenim prozorima i krhotinama.

"Zla država nastavlja terorizirati i ratovati protiv civila, ruski teror mora biti pobijeđen", napisao je.

Ruski dužnosnik imenovan u Zaporižji, koja je pod nadzorom Rusije gotovo od samog početka ruske invazije, okrivio je ukrajinske snage za te udare.

Moskva još nije komentirala te navode no redovito tvrdi da civili nisu meta njezinih napada.

Jurij Malaško, načelnik vojne uprave regije Zaporižja, rekao je da je šest raketa pogodilo taj industrijski grad. Navodi da je obližnje selo napalo sedam dronova i da je rusko topništvo gađalo naselja blizu bojišnice.

Malaško tvrdi da je 18 naselja bombardirano u regiji u protekla 24 sata i da su ukrajinske pokrajinske vlasti primile najmanje 33 izvješća o štetama.

Rusija nastavlja stalne zračne udare na Ukrajinu, a Kijev pokušava potisnuti ruske snage kontraofenzivom na jugu i istoku u čemu tek sporo napreduje.