ukupno 8672

U Rusiji broj zaraženih drugi dan zaredom veći od tisuću

08.04.2020 u 14:18

Bionic
Reading

Broj zaraženih koronavirusom u Rusiji u srijedu je narastao za 1.175 i to je drugi dan zaredom da broj zaraženih raste za više od tisuću, objavile su vlasti

Rusija je do danas potvrdila ukupno 8.672 zaražene osobe od kojih su dvije trećine u najvećem gradu i prijestolnici Moskvi. Pod nadzorom je još 180.000 osoba za koje se sumnja da bi mogle biti zaražene, stoji u priopćenju saveznih vlasti.

Većina ruskih regija provela je mjere koje je Moskva naredila o zatvaranju u kuće uz naputak stanovnicima da izađu samo u krajnjoj nuždi.

Rusija očekuje da će broj zaraženih koronavirusom dosegnuti vrhunac za dva tjedna, rekla je visoka zdravstvena dužnosnica u utorak.

'Vrhunac zaraze bit će u roku od 10 do 14 dana', rekla je Veronika Skvortsova, ravnateljica Savezne ruske agencije za medicinsku biologiju.

Rusko cjepivo za koronavirus moglo bi biti spremno do kraja godine, rekla je.

'Nadamo se fazi predkliničkih ispitivanja sredinom lipnja. Prva faza kliničkih ispitivanja može se očekivati do kraja godine'.

Do danas je obavljeno oko 900.000 testova za novi koronavirus, prema statističkim podacima.

Ruski predsjednik Vladimir Putin radi iz izolacije, rekao je njegov glasnogovornik prošli tjedan, pošto se Putin rukovao s liječnikom za kojeg se naknadno testom utvrdilo da je pozitivan na koronavirus.