sveučilište u tokiju

Samo u Japanu: Oni su promociju odlučili odraditi uz pomoć - robota

  • Autor: Damir Rukavina
  • Zadnja izmjena 09.04.2020 14:06
  • Objavljeno 08.04.2020 u 13:42
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: COVER Images / Zuma Press

Kako bi smanjili mogućnost zaraze, članovi poslovnog sveučilišta iz Tokija promociju su ovog puta odlučili odraditi uz pomoć robota

Studenti sveučilišta Business Breakthrough u Tokiju zbog opasnosti od koronavirusa nisu dobili tradicionalnu promociju, no uspjeli su ipak sve obaviti uz pomoć specijalnih robota. Mobilne platorme Newme koji su putem tableta i aplikacije Zoom prenosile događaj, polaznicima su ipak pružile kakvo-takvo iskustvo dolaska na pozornicu i primanja diplome, prenosi Business Insider.

Nakon što je koronavirus inficirao preko milijun ljudi i zatvorio škole diljem svijeta, studenti su pronašli kreativne načine da rekreiraju otkazane događaje. Grupa od osam osnovnih škola je, primjerice, imala virtualnu maturu u Minecraftu koja je toliko oduševila javnost da su studenti sa sveučilišta u Pennsylvaniji u igru 'prebacili' cijeli kampus.

Virtualna okupljanja su u uoči širenja pandemije postala puno češća pojava, no sveučilište BBT iz Tokija odlučilo je napraviti novi pristup koji koristi daljinski upravljane robote koji cijelu ceremoniju čine opipljivijom.

Tableti koji se nalaze na 'licima' robota prikazuju lica diplomanata koji su se na njih prijavili putem računala kod kuće. Roboti su se tako, jedan za drugim, približili podiju da bi primili diplome, dok im je osoblje sveučilišta pljeskalo i čestitalo.

Robotska promocija na Business Breakthrough Universityju u Japanu

Izvor: Profimedia / Autor: COVER Images / Zuma Press

'Mislim da se zbilja radilo o potpuno novom iskustvu - primiti diplomu na javnom prostoru dok se ja nalazim u privatnom prostoru' rekao je diplomant Kazuki Tamura nakon što je dobio diplomu. Sveučilište se trenutno nada da će se ovaj način prilagodbe moći primjeniti i u drugim školama i sveučilištima. S druge strane, sveučilište Business Breakthrough je tijekom ceremonije imalo samo četiri diplomanta.

Izvor: Društvene mreže

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!