KBC Sestara milosrdnica

U rodilištu u zagrebačkoj Vinogradskoj zaražena četiri liječnika, dvije primalje i jedna rodilja, 22 osobe u samoizolaciji

  • Autor: L. F.
  • Zadnja izmjena 18.10.2020 19:08
  • Objavljeno 18.10.2020 u 19:08
Krunoslav Kuna

Krunoslav Kuna

Izvor: Licencirane fotografije / Autor: N1

Krunoslav Kuna, predstojnik klinike za porodništvo KBC Sestara milosrdnica, u Dnevniku N1 rekao je kakvo je stanje na toj klinici

"Zaražena su četiri liječnika, dvije primalje i jedna rodilja, a u samoizolaciji je sedam liječnika, deset primalja i pet rodilja. Na kućnu njegu pustili smo dvije koje su u samoizolaciji, te jednu koja ima pozitivan bris. Danas smo otpustili većinu pacijentica koje su mogle ići kućama. U bolnici sada imamo 28 pacijentica. Novorođenčad je u izvrsnom stanju. Oni čije su majke pozitivne na koronu negativni su", rekao je Krunoslav Kuna za N1.

Kada se radi o prostorijama Klinike, Kuna je rekao kako je u tijeku dezinfekcija te da se očekuje da će od srijede raditi normalno.

"Prijem novih rodilja smo obustavili, dobili smo pomoć klinika u Petrovoj, Sv. Duh i Merkur. Oni su preuzeli naše rodilje i trudnice koje moraju doći na hospitalizaciju. Trudnice mogu biti mirne, bit će zbrinute. Od utorka ili srijede nastavit ćemo s radom u punom kapacitetu.

U Zagrebu postoje četiri klinike za ginekologiju i porodništvo, teško da će u sve četiri biti takva situacija da će se morati obustaviti rad. I da je takva situacija u ostalim klinika, radili bi sa smanjenim kapacitetom u našem KBC-u. No ove tri ostale klinike mogu preuzeti određeni broj naših pacijentica u naredna dva dana. Trudnice će biti zbrinute u nekoj od klinika.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!