deset lokacija

U Puli počelo prikupljanje potpisa građana za referendum o Lungomaru

  • Autor: S. S./Hina
  • Zadnja izmjena 28.05.2022 12:04
  • Objavljeno 28.05.2022 u 12:04
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Goran Sebelic

Prikupljanje potpisa građana Pule za referendum o šetalištu Lungomare, počelo je u subotu i trajat će do 11. lipnja, potvrdili su na konferenciji za novinare članovi Inicijative građana, koji su pokrenuli akciju

Član Inicijative građana Aleksej Orel rekao je da će njihovi štandovi biti smješteni na deset lokacija u gradu.

Napominje da inicijativa građana nije politička grupacija, poručivši svim političarima odnosno političkim strankama koje ih "svojataju" da ih mogu podržati donacijama, logistikom. "Mi definitivno nismo političari i nemamo političkih ambicija. Bit ćemo vidljivi, prepoznatljivi, dođite i potpišite", rekao je Orel na konferenciji za novinare.

Najavljuje da se potpisi skupljaju do 11. lipnja. Na tome radi čak 150 volontera, a volonteri im se i dalje sami javljaju pa će se uskoro objaviti i nove, dodatne lokacije za potpisivanje, rekao je.

Orel je potvrdio da je Inicijativa do sada primila pedesetak uplata donacija od građana.

Na konferenciji za novinare istaknuto je da se građanskom inicijativom želi dati glas građanima Pule te ih uključiti u proces odlučivanja o namjeni šume i sportske zone u jednoj od posljednjih pulskih priobalnih zelenih oaza.

"Hoće li Lungomare ostati sportsko-rekreacijska zona ili biti iskorišten u turističke svrhe, odluka je koja ne može biti donesena u nejasnim okolnostima i iza zatvorenih vrata, bez sudjelovanja javnosti", poručio je Orel.

Predloženo referendumsko pitanje glasi: "Jeste li za izmjenu GUP-a Grada Pule kojom će se u cijeloj zoni Lungomare ukinuti mogućnosti gradnje hotela, drugih kapaciteta i stambenih građevina?".

S druge strane, investitor, tvrtka Hotel Valkane, tijekom predstavljanja projekta izgradnje hotela odbacio je sumnje da će Puljanima zabraniti šetnju Lungomareom i kupanje na plažama kao i da investitor nema namjeru graditi izolirani resort, betonirati obalu, dirati u šetnicu koja je pomorsko dobro i pod upravljanjem je Grada.

Pratite nas na društvenim mrežama:

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!