POVRATAK PULE MORE

U obnovu pulske rive zajedno kreću Grad, ACI i lučka uprava

24.05.2022 u 12:56

Bionic
Reading

Grad Pula, ACI i Lučka uprava Pula, potpisali su u utorak memorandum o razumijevanju prema kojemu bi trebali zajedno krenuti u obnovu pulske rive od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata

"Ovo je pravi početak povratka Pule moru. Suradnjom i zajedničkim ulaganjima stvaramo ljepši i bolji prostor kojim će Pula postati još prepoznatljiviji mediteranski grad. Korak po korak bliže moru i pogledom na more, Pula postaje prava ljepotica", kazao je gradonačelnik Filip Zoričić.

Podsjetio je kako je grad iskazao interes i pokrenuo inicijativu uređenja i oplemenjivanja pulske rive, što obuhvaća područje od ulaza u brodogradilište do Riječkog gata.

Na tom području su dijelovi pomorskog dobra pod koncesijom ACI-ja i upravljanjem Lučke uprave Pula, zbog kojih su obje strane iskazale želju za sudjelovanjem u aktivnostima i investicijama vezanim  uz obnovu i uređenje.

"Projektom uređenja i oplemenjivanja rive, Grad Pula pokazuje da se ne oslanja samo na svoje spomenike i kulturne vrijednosti, koji su svakako zaštitni znak Pule, već prepoznaje potrebe svojih građana i njihovih gostiju te prati turističke trendove", rekao je član Uprave ACI-ja Ivan Herak. 

ACI marina Pula smještena je u samom srcu povijesne pulske luke, na korak od Arene i jedina je marina na Mediteranu koja pruža jedinstven pogled na neki rimski amfiteatar.

Član Uprave ACI-ja Josip Ostrogović smatra kako je ta nautička kompanija jedan od ključnih turističkih ambasadora Hrvatske.

"ACI marine često su prvo što nautičari vide kad posjećuju Hrvatsku. Uređenjem lučkog dijela Grad Pula želi oplemeniti svoju obalu, a ACI im u tome ima obvezu i želju pomoći kao odgovoran partner", rekao je Ostrogović.

On pozdravlja projekt kojim će se, kako je rekao, briga za pomorsko dobro dovesti na razinu te će se pokazati kako je društvena odgovornost dužnost svih aktera nautičkog turizma. 

Potpisom Memoranduma o razumijevanju, dodao je, sve tri strane službeno su formalizirale namjere i želju da Pula što je prije dobije rivu kakvu zaslužuje.