HAK UPOZORAVA

U prometu i dalje otežano, ove ceste trebate izbjegavati

01.03.2018 u 07:42

Bionic
Reading

Zbog zimskih uvjeta obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na pojedinim cestama u Lici, Gorskom kotaru i dijelu središnje i sjeverozapadne Hrvatske i Hrvatskog primorja, izvijestio je u četvrtak Hrvatski autoklub

Na autocesti A1,  nakon čvora Bosiljevo 2 u smjeru Splita vozi se jednim trakom uz ograničenje brzine 60 kilometara na sat, a na 269. kilometru u smjeru Zagreba treba voziti oprezno zbog autobusa u kvaru, koji je u zaustavnom traku.

Zametena cesta kroz Liku Izvor: Pixsell / Autor: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Na autocesti A6 Rijeka-Zagreb, zbog autobusa u kvaru na 24. km u smjeru Rijeke zatvoren je vozni trak u smjeru Rijeke.

Za sav promet zbog snježnih nanosa i poledice zatvorene su državne ceste:

 

DC23 Jospidol- Jezerane-Kapela, DC52 Špilnik-Korenica i DC218 Dobroselo (g.ž.LS)-Mazin-Bruvno (D1), županijske ceste ŽC5068 Vrata-Fužine (opasnost od lavine), ŽC5169 Bjelopolje-Donji Lapac, ŽC5128 Bogić Brdo-Lička Jesenica, ŽC5110 Alan-Krivi Put-Prokike, ŽC5062 Lukovo-Lič, ŽC 5094 Jasenak- Stalak i ŽC3275 Stankovac-Jame te lokalne ceste Zalesina-Stari Laz, Senj-Podbila, u mjestu Francikovac, Stolac, Veljun Primorski, Selo Vratnik, Grabarje.

Zbog zimskih uvjeta promet je zabranjen za kamione s prikolicom i tegljače s poluprikolicom na graničnim prijelazima: Bosna i Hercegovina - Hrvatska Kostajnica, Ličko Petrovo Selo, Užljebić; Slovenija - Prezid, Čabar, Brod na Kupi.

Na većini graničnih prijelaza nema dojava o dužim čekanjima.

Do 1. srpnja za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina, zbog radova. Moguće je koristiti granični prijelaz Karasovići. Granični prijelaz Harmica sa Slovenijom zatvoren je za teretna vozila teža od 7,5 tona. 

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.