TROŠAK OD 4.700 KUNA!

U ponedjeljak odluka o prekvalifikaciji novih taksista

15.01.2011 u 11:28

Bionic
Reading

Na sastanku u Zavodu za zapošljavanje u ponedjeljak, 17. siječnja, trebao bi pasti konačni dogovor o financiranju prekvalifikacije novih vozača za Cammeo Taxi

Nakon početka poslovanja u Rijeci i Osijeku tvrtka Cammeo Taxi započet će s radom i u Zagrebu. Kako u gradu postoji samo oko 90 kvalificiranih taksista, a za početak rada potrebno je barem njih oko 150, kasnije i do 320, potrebna je što hitnija prekvalifikacija.

Svi nezaposleni koji bi od iduće godine trebali obavljati posao taksista mogu upisati tečaj u Školi za cestovni promet koja se u ovoj situaciji nedostatka radne snage brzo organizirala. Pored oko stotinu vozača koje Škola producira redovito svake godine, u spomenutom tečaju već sad ima više od sto prijavljenih kandidata, doznajemo od ravnatelja Vedrana Nole.

Kandidati su podijeljeni u nekoliko skupina, uglavnom su to osobe sa završenom srednjom školom. Edukacija za prekvalifikaciju trebala bi završiti do kraja mjeseca lipnja. S obzirom na profil završene srednje škole formirane su zasebne skupine, te je i nastava za njih individualizirana prema potrebama.

Svi su oni nakon edukacije dužni gradu položiti ispit ne samo poznavanja vožnje i struke, nego i šire, snalaženje u gradu, kulturne i turističke znamenitosti Zagreba itd. Radi se, dakle, o kvalitetnoj i vrlo dobroj pripremljenoj edukaciji koja će gradu Zagrebu, nedavno nazvanom mali Beč, pružiti toliko potrebne vozače taksija europskoga ranga.

Za razliku od prije nekoliko tjedana, kada je situacija s nedostatkom radne snage bila još prilično upitna, u razgovoru s Vladimirom Minovskim iz Taxi Cammea doznali smo da će se pokušati riješiti problem plaćanja prekvalifikacije na zadovoljstvo svih onih nezaposlenih prijavljenih kandidata koji bi željeli raditi kao vozači taksija, ali nisu u stanju financirati taj trošak.

A on doista i nije zanemariv, jer uz 4000 kn za tečaj treba nadodati još 700 kn za polaganje ispita. Isto tako potvrđeno je da je u roku osigurana isporuka potrebnih vozila. Minovski ima konkretne prijedloge za rješavanje problema financiranja prekvalifikacije, s kojima će nastupiti pred svojim partnerima iz Zavoda za zapošljavanje i Škole za cestovni promet na sastanku u Zavodu za zapošljavanje u ponedjeljak, 17. siječnja. Time će ujedno biti riješene sve dileme oko početka rada novih taksista u Zagrebu.