narušavanje javnog reda i mira

U Paragu došlo do opće makljaže; potukli se pijani muškarci; priključili im se građani pa nasrnuli na policiju, radio i suzavac

  • Autor: I. Ba.
  • Zadnja izmjena 03.05.2021 15:49
  • Objavljeno 03.05.2021 u 15:30
Ilustrativna fotografija

Ilustrativna fotografija

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi/PIXSELL

U subotu, 1. svibnja u večernjim satima u naselju Paragu dogodilo se narušavanje javnog reda i mira na naročito drzak i bezobrazan način te opće tučnjave između osoba pod znatnim utjecajem alkohola, 33-godišnjaka (0,73 g/kg) i 28-godišnjaka (0,89 g/kg) s jedne strane te drugih za sada neutvrđenih osoba s druge strane, a kojom prilikom su najmanje dvije osobe zadobile lake tjelesne ozljede, priopćila je policija

U pomoć policijskoj ophodnji koja je postupala upućeni su službenici interventne policije iz PU varaždinske i PU međimurske te sve raspoložive ophodnje iz PU međimurske.

Dvojac je uhićen uz uporabu sredstava prisile, tjelesne snage i sredstava za vezivanje te je započeta potraga za ostalim sudionicima, priopćila je PU međimurska.

Kako je prilikom postupanja došlo do solidariziranja većeg broja okupljenih građana s izgrednicima te pokušaja sprječavanja službenih osoba u privođenju osumnjičenih osoba, policijski službenici izdali su upozorenja i zapovjedi okupljenim građanima o prestanku tih aktivnosti. Oni su nastavili s protupravnim ponašanjem, glasnim negodovanjem i prijetnjama policijskim službenicima te su pokušali okružiti policijske službenike.

Prema zapovjedi rukovoditelja na terenu policijski službenik je prema skupini nepoznatih osoba uporabio sredstvo prisile raspršivač s nadražujućom tvari (suzavac), nakon čega su policijski službenici u službena vozila priveli osumnjičenike i napustili naselje.

Također je prilikom postupanja, policijskim službenicima prišao građanin koji je dragovoljno predao jedno ručno izrađeno "jednostrjelno kratkocjevno vatreno oružje sa središnjom udarnom iglom", dužine 25cm nepoznate marke i broja, bez naboja, a koje je navodno prethodno iz ruku oduzeo 28-godišnjaku.

U događaju je dojavljeno i oštećenje stakala trgovine u naselju (Oštećenje tuđe stvari).

Načelnik policijske uprave je ocijenio uporabu sredstava zakonitom odnosno da su uporabljena sukladno Zakonu o policijskim poslovima i ovlastima. Daljnjim kriminalističkim istraživanjima tijekom jučerašnjeg i današnjeg dana je dosada identificirano šest osoba protiv kojih će se podnijeti optužni prijedlozi zbog počinjenja prekršaja naročito drskog ponašanja, dok se istraživanja nastavljanju i dalje.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!