U AFGANISTANU

U padu helikoptera poginulo pet pripadnika NATO saveza

12.10.2015 u 07:39

Bionic
Reading

Pet osoba poginulo je u nedjelju kada se vojni helikopter koalicijskih snaga srušio prilikom sletanja u NATO bazi u Kabulu, priopćila je britanska vlada.

Britansko Ministarstva obrane potvrdilo je da su među petoricom poginulih dva britanska vojnika, dok se državljanstvo ostale trojice utvrđuje. U padu helikoptera još je pet osoba ozlijeđeno.

Glasnogovornik Ministarstva obrane rekao je kako se o incidentu provodi istraga ali i da se radi o nesreći koja nije rezultat pobunjeničkog djelovanja.

Posljednjim mjeseci veliki broj stranih veleposlanstava, NATO-vi dobavljači te inozemne snaga za transport koriste helikoptere, čak i izvan područja Kabula, kako bi smanjili rizik od napada na cestovne konvoje.

Prošloga tjedna bombaš samoubojica aktivirao je auto-bombu u blizini vojnog konvoja u afganistanskom glavnom gradu, pri čemu su tri civila lakše ranjena a dva NATO vozila uništena. U tom napadu nije bilo ozlijeđenih među pripadnicima NATO-a, iako je njihov konvoj bio meta napada, kazao je predstavnik kabulske policije.