SEDMA ŽRTVA

U Osječko-baranjskoj županiji bez novooboljelih, umrla 88-godišnjakinja zaražena koronavirusom

19.04.2020 u 12:18

Bionic
Reading

Od posljedica zaraze koronavirusom u osječkom KBC-u umrla je 88-godišnja pacijentica iz Osijeka koja je imala višegodišnja teška kronična oboljenja, a ona je sedma žrtva ovog virusa u Osječko-baranjskoj županiji koja u nedjelju ne bilježi nijedan novi slučaj zaraze.

Županijski Stožer priopćio je kako se od jučer ukupno 65 testiranih uzoraka nijedan nije bio pokazao pozitivnim na covid-19, pa se ukupan broj oboljelih u županiji zadržao na 109.

Nakon dvostrukih negativnih testova još šest osoba je izliječeno, čime je broj izliječenih povećan na 26 osoba, od kojih su 23 bile pod medicinskom skrbi osječkog KBC-a, a tri našičke Opće županijske bolnice.

 U osječkom KBC-u trenutno je hospitalizirano 19 osoba, odnosno pet manje nego dan ranije, a u samoizolaciji je 148 osoba, što je 20 manje nego jučer, ističu u županijskom Stožeru.

 Dodaju kako je policija jučer obavila 35 provjera osoba u samoizolaciji i svi su zatečeni na prijavljenoj adresi, a propusnice su provjeravane kod 3468 osoba, od kojih osam nisu imale valjani dokument za kretanje.

 Povodom brojnih upita o mogućnosti kretanja građana bez e-propusnica unutar cijele županije, iz županijskog Stožera potvrdili su da su Nacionalnom uputili dopis s takvim prijedlogom

 Ističu da će slobodno kretanje biti moguće tek po očitovanju Nacionalnog stožera, koje se očekuje vrlo brzo, a do navedenog očitovanja i odluke Nacionalnog stožera na snazi su dosadašnje mjere.