županijski Stožer Civilne zaštite

U Osječko-baranjskoj županiji 14 novozaraženih osoba

12.10.2020 u 10:13

Bionic
Reading

U protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županiji 14 je novozaraženih osoba koronavirusom, a u osječkom KBC-u trenutno je na liječenju 29 osoba, oboljelih od covida-19, izvijestio je u ponedjeljak županijski Stožer Civilne zaštite.

U laboratoriju za mikrobiologiju osječkog KBC-a u zadnja 24 sata testirano je ukupno 256 uzoraka od kojih je 14 bilo pozitivno na koronavirus. Tri novopozitivne osobe su s područja grada Osijeka, po dvije na području općina Čepin i Đurđenovac, a po jedna novopozitivna osoba živi na području gradova Đakovo, Belišće i Našice te općina Čeminac, Semeljci, Viškovci i Feričanci, priopćio je Stožer.

Na liječenju u osječkom Kliničkom bolničkom centru trenutno je 29 pacijenata oboljelih od covida-19, od kojih su četiri na respiratoru. Od početka epidemije na području Županije oboljele su 1.243 osobe, s tim da su 1.022 osobe izliječene, navode u Stožeru. Epidemiolozi su samoizolaciju odredili za 146 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1.107 osoba.

Policija je u zadnja 24 sata obavila 122 samoinicijativne provjere osoba u samoizolaciji, odnosno u dva dana vikenda ukupno 223 provjere, no svi su zatečeni na prijavljenoj adresi te nije bilo kršenja te mjere, ističe osječko-baranjski Stožer.

Uprava osječkog Ekonomskog fakulteta izvijestila je kako je, s obzirom na pogoršanu epidemiološku situaciju, donijela odluku da će se kompletna nastava u razdoblju od 12. do 23. listopada održavati na daljinu, odnosno na online platformama koje Fakultet koristi. "Ovisno o razvoju epidemiološke situacije, po isteku dva tjedna, donijet ćemo odluku o nastavku održavanja nastave", priopćila je Uprava na internet stranici Fakulteta.