policijska statistika

U Osijeku je najviše prometnih nesreća ponedjeljkom i četvrtkom, a najmanje vikendom

11.12.2017 u 23:00

Bionic
Reading

Najviše prometnih nesreća na osječko-baranjskim prometnicama u studenom dogodilo se ponedjeljkom i četvrtkom dok ih je najmanje vikendom. Tijekom prošloga mjeseca osječka policija zabilježila je ukupno 158 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe poginule, navodi se u redovitom biltenu o stanju sigurnosti u prometu PU osječko-baranjske za ovaj studeni

Najviše prometnih nesreća prema danima u tjednu dogodilo se ponedjeljkom i četvrtkom, po čak 30 njih. Na ljestvici 'prometno' opasnih dana slijedi srijeda s 28 nesreća. Utorkom je evidentirano 19, a petkom jedna nesreća manje. Najmanje nesreća zabilježeno je tijekom vikenda, subotom po 17, a nedjeljom 16, podaci su iz redovitoga biltena o stanju sigurnosti u prometu Policijske uprave osječko-baranjske za ovaj studeni.

Tijekom prošloga mjeseca osječka policija evidentirala je 158 prometnih nesreća u kojima su dvije osobe poginule. Podaci su nešto bolji u usporedbi s istim mjesecom prošle godine, kada je zabilježeno 196 prometnih nesreća s pet poginulih osoba.

Prema policijskim statistikama za studeni, najviše je prometnih nesreća na osječko-baranjskim prometnicama uzrokovano zbog nepropisne i neprilagođene brzine, a potom oduzimanja prednosti prolaska.

  • +4
Prometna policija Izvor: Pixsell / Autor: Hrvoje Jelavic

Iz PU osječko-baranjske poručuju kako su mladi vozači najčešći počinitelji, ali i žrtve najtežih prometnih nesreća pa će postupanja i druge mjere planiranja usmjeriti prema toj kategoriji sudionika u prometu, kao i mjestima na kojima se okupljaju.

'S obzirom na nadolazeće blagdane, kada očekujemo konzumiranje veće količine alkoholnih pića, vozačima savjetujemo da koriste drugi prijevoz ili da ih vozi osoba (vozač) koja nije konzumirala alkohol', poručuju iz PU osječko-baranjske.