vrEMENSKA PROGNOZA

U nedjelju će biti sunčano, ali i razmjerno hladno - ponegdje uz jaku buru

20.03.2022 u 08:27

Bionic
Reading

U nedjelju će biti sunčano i uglavnom vedro. Vjetar na kopnu slab do umjeren sjeveroistočni i istočni, na istoku još ujutro jugoistočni

Na sjevernom Jadranu će puhati umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima, dok će u Dalmaciji prijepodne biti bure i istočnjaka, a potom prolazno jugozapadnjaka i zapadnjaka. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 9 i 14 °C, samo u gorskim područjima malo niža, javlja Državni hidrometeorološki zavod.

Istočna Hrvatska

Sunčano uz slab i povremeno umjeren jugoistočni i istočni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 8 do 11 °C.

Središnja Hrvatska

Sunčano i većinom vedro uz slab do umjeren sjeveroistočni i istočni vjetar. Najviša dnevna temperatura od 9 do 12 °C.

Biometeorološka prognoza

Povoljne biometeorološke prilike će za mnoge meteoropate i kronične bolesnike podržavati dobro opće stanje. Bit će nešto hladnije nego prethodnih dana, pa je potrebno prilagoditi odijevanje. Sunčano vrijeme će mnoge motivirati na boravak na otvorenom, a lagane šetnje mogu pridonijeti jačanju imuniteta.

Gorski kotar i Lika

Sunčano i uglavnom vedro. Vjetar slab i umjeren sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura između 6 i 9 °C.

Istra

Vedro i sunčano. Puhat će umjerena do pojačana, mjestimice i jaka bura, osobito u prvom dijelu dana te navečer, a poslijepodne će bura prolazno slabjeti. More će biti malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka bit će od 2 do 6 °C, u unutrašnjosti Istre od -1 do 1 °C, najviša dnevna od 12 do 14 °C.

Vremenska prognoza Izvor: Screenshot / Autor: DHMZ

Sjeverni Jadran

Sunčano i vedro. Puhat će umjerena do jaka bura, podno Velebita s olujnim udarima. Najviša dnevna temperatura između 12 i 15 °C.

Dalmacija

Sunčano i uglavnom vedro, a još ujutro na otocima uz prolaznu umjerenu naoblaku. Ujutro će puhati umjerena do jaka bura i istočnjak, a tijekom prijepodneva će oslabjeti i okrenuti na većinom umjeren jugozapadnjak. Najviša dnevna temperatura od 12 do 15 °C.