JURNJAVA na istoku grada

U napetoj potjeri uhićen 27-godišnji osumnjičenik za incident u bolnici na Jordanovcu

25.02.2019 u 21:17

Bionic
Reading

Uhićen je muškarac kojega policija dovodi u vezu s incidentom u Klinici za plućne bolesti Jordanovac, gdje je krajem siječnja više osoba napalo medicinsko osoblje i oštetilo bolnički inventar, izvijestila je u ponedjeljak zagrebačka Policijska uprava.

Riječ je o 27-godišnjem muškarcu za kojim je policija intenzivno tragala, a sumnjiči ga se da je 25. siječnja, s još tri osobe, prijetio smrću zdravstvenim djelatnicima bolnice na Jordanovcu i oštetio inventar bolesničke sobe.

Uhićen je u nedjelju, 24. veljače, nakon što su ga policajci uočili na raskrižju Slavonske avenije i Čulinečke ceste u osobnom automobilu koji se kretao velikom brzinom.

  • +3
Policijska intervencija u bolnici na Jordanovcu Izvor: Pixsell / Autor: Matija Habljak/PIXSELL

Policajci su započeli potjeru za automobilom koji se nije zaustavljao na njihove signale, već nastavio jurnjavu do adrese III. Struge. Tamo je vozilo zaustavljeno, a vozač i suvozač dali su se u bijeg. Policija ih je pronašla u jednoj kući te utvrdila da je jedna od njih osumnjičenik za incident u bolnici na Jordanovcu.

Povod incidentu bila je smrt teško bolesnog člana obitelji, a uz uhićenog 27-godišnjaka, u njemu su sudjelovali i jedan maloljetnik i dvije žene u dobi od 49 i 25 godina, nad kojima je policija već provela kriminalističko istraživanje.

Uhićeni muškarac predan je u zatvor, utvrđeno je da je riječ o višestrukom počinitelju kaznenih djela za kojim je raspisan veći broj potraga.