uskršnja nedjelja

U najvećoj pljački u povijesti Los Angelesa potiho maznuto 30 milijuna dolara

04.04.2024 u 19:57

Bionic
Reading

U jednoj od najvećih pljački novca u povijesti Los Angelesa, lopovi su pobjegli s čak 30 milijuna dolara u provali na uskršnju nedjelju u skladište novca u dolini San Fernando

'Provala se dogodila u nedjelju navečer u objektu u Sylmaru gdje se pohranjuje gotovina iz tvrtki diljem regije, Provalnici su uspjeli provaliti u zgradu, kao i u sef u kojem je bio pohranjen novac, kazao je zapovjednik policijske uprave L.A. Elaine Morales.

Izvori upoznati s istragom rekli su za L.A. Times da je ekipa provalnika ušla kroz krov zgrade Gardaworlda u ulici Roxford kako bi došla do trezora. Još uvijek nije jasno kako su izbjegli alarmni sustav. Zaštitarska tvrtka sa sjedištem u Kanadi nije odgovorila na novinarski upit L.A. Timesa. Kraa je otkrivena tek kad je sef otvoren u ponedjeljak.

Snimka iz helikoptera ABC-7 TV-a pokazala je veliku rupu na bočnoj strani zgrade prekrivenu komadom šperploče.

Američki dnevnik piše daje vrlo malo pojedinaca moglo znati za ogromne svote gotovine koje su se čuvale sefu, a pljačka je opisana kao razrađenakoju je obavila iskusna grupa provalnika koji su znali kako neopaženo ući u siguran objekt. Glasnogovornica FBI-a potvrdila je u srijedu navečer da agencija i LAPD istražuju krađu. Savezni izvor rekao je da istražitelji pokušavaju dovršiti potpuni obračun nestalog novca, ali je rekao da bi to mogla završiti kao najveća pljačka gotovine u povijesti L.A.-a.

Do ove najveća pljačka gotovine u Los Angelesu bila je 12. rujna 1997., kada je odneseno 18,9 milijuna dolara iz nekadašnjeg objekta Dunbar Armoreda. Pljačkaši su na kraju uhićeni. Nedjeljni incident također se dogodio gotovo dvije godine nakon višemilijunske krađe nakita na kamionskom stajalištu Grapevine. Iz kamiona je odneseno čak 100 milijuna dolara u draguljima i dragocjenostima.