ZAGREPČANIN SE DOMOGAO 17.000 KN

U mjesec dana opljačkao pet poslovnica za otkup zlata

07.01.2013 u 14:19

Bionic
Reading

Razbojnik koji je tijekom vikenda uhićen nakon pljačke poslovnice za otkup plemenitih metala u Susedgradu osumnjičen je da je tijekom prosinca skrivio još četiri slična razbojništva, izvijestila je danas zagrebačka policija.

Ukupan plijen koji je u mjesec dana zaradio u pet 'akcija' u stanicama za otkup zlata i srebra procijenjen je na oko 17 tisuća kuna, kažu u policiji.

Osumnjičeni 34-godišnjak uhićen je u subotu prijepodne kada ga je policijska ophodnja opazila kako bježi nakon što je iz poslovnice za otkup plemenitih metala otuđio nekoliko tisuća kuna.

Tijekom ispitivanja u policijskoj postaji istražitelji su ga povezali s još četiri razbojstva koja su se tijekom prosinca dogodila na području Trešnjevke.

Nakon kriminalističkog istraživanja 34-godišnjak je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku.

Neslužbeno se doznaje da su u svim slučajevima njegove mete bile poslovnice tvrtke Auro Domus.

Poslovnice za otkup plemenitih metala u posljednje su se vrijeme proširile u gotovo svim hrvatskim gradovima, nakon čega ih se sve više našlo i na meti kriminalaca. Prema pisanju medija nekim tvrtkama koje se bave ovom djelatnošću prihod svake godine osjetno raste, a zarađuju izvozeći zlato u zemlje gdje mu je cijena osjetno viša nego u Hrvatskoj.