virus na zrinjevcu

U Ministarstvu vanjskih i europskih poslova četvero zaraženih i 38 u samoizolaciji

29.07.2020 u 15:06

Bionic
Reading

Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman u srijedu je potvrdio da su u njegovu ministarstvu trenutačno četiri zaposlenice oboljele od koronavirusa te da se i sam testirao uoči susreta sa slovenskim kolegom te da je nalaz negativan. 38 zaposlenika je u samoizolaciji

“U MVEP-u su, po mojim saznanjima, četiri oboljele osobe. U subotu ujutro, kada mi je glavni tajnik dojavio, bile su dvije osobe, a u međuvremenu je taj broj narastao na četiri. U međuvremenu smo dezinficirali cijelo ministarstvo, a sve osobe koje su bile u bliskim kontaktima s oboljelima su u samoizolaciji. Odmah smo uveli sve epidemiološke mjere, u kontaktu smo s epidemiolozima i slijedimo njihove upute”, kazao je ministar novinarima u Saboru.

Dodao je i da osobno nije bio u kontaktu s oboljelima jer je riječ o ustrojstvenoj jedinici koja je udaljenija od ostalih ustrojstvenih jedinica tako da nije bilo kontakata tih djelatnica s kolegicama i kolegama u MVEP-u.

Preventivno sam se, ne želeći narušiti povjerenje svog slovenskog kolege, jučer ujutro išao testirati, zajedno s ljudima koji su mi bili u pratnji kao članovi izaslanstva i nalazi svih nas su negativni, dodao je.

Nije to nikakav komad papira, kako je to rekao zastupnik SDP-a Domagoj Hajduković, nego nalaz koji dokazuje da smo negativni. Slovenskog ministra vanjskih poslova, s kojim sam se jučer susreo, nazvao sam kada sam se išao testirati, kao što sam mu javio i nalaz testiranja kako bismo izbjegli svaku dilemu, kazao je Grlić Radman.

Što se izvora zaraze tiče, moguće je da se jedna kolegica zarazila na mjestu gdje je bilo više ljudi i virus prenijela u toj ustrojstvenoj jedinici. Dobra je vijest što su kolegice samo iz te ustrojstvene jedinice, radile su zajedno i bile upućene jedna na drugu, napomenuo je.

Ministar je kazao da radi na instaliranju aplikacije Stop Covid-19, kao što se pridržavaju i ostalih epidemioloških mjera, jer žele biti primjer ostalima.