133 pozitivnih

U Krapinskoj županiji najviše novozraženih iz samoizolacije, ali i jedne tvrtke koja je obustavila rad

02.10.2020 u 13:51

Bionic
Reading

U Krapinsko-zagorskoj županiji 27 je novih zaraženih koronavirusom, rekao je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Anđelko Ferek Jambrek na konferenciji za novinare u petak u Zaboku

Od novozaraženih osoba, 20 ih je iz samoizolacije, a šest iz krapinske tvrtke koja je jučer obustavila rad.

"Pojavilo se ono o čemu smo pričali. Prošla su dva tjedna od famoznih berbi, pozivali smo na odgovornost, ali izgleda da su ljudi i dalje neodgovorni, možda smo se svi skupa malo i opustili i sad imamo to što imamo", rekao je Ferek Jambrek.

U Krapinsko-zagorskoj županiji trenutno je 133 pozitivnih, a u ovom dijelu pandemije, s kraja ljeta i početka jeseni, više od 280.

Načelnik krapinsko-zagorskog Stožera civilne zaštite upozorio je da bi takve brojke mogle navesti Sloveniju ili Njemačku da Krapinsko-zagorsku županiju stave na crvenu listu zbog više od 50 pozitivnih na 100 tisuća stanovnika u posljednjih sedam dana.

"Mi imamo 132 tisuće i nama je brojka u proteklih sedam dana negdje oko 65 ili 66 pozitivnih. Nadamo se da se to neće dogoditi, zbog poduzetnika koji rade s inozemstvom“, rekao je Ferek Jambrek.