PET NOVIH SLUČAJEVA

U Krapinsko-zagorskoj među novozaraženima i učenik iz Zlatara, nastava online

17.09.2020 u 17:22

Bionic
Reading

Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata otkriveno je pet novozaraženih osoba među kojima je i učenik Srednje škole "Zlatar", izvijestio je u četvrtak Županijski stožer Civilne zaštite.

U konzultacijama s epidemiološkom službom odlučeno je da učenici koji pohađaju isti razred 17. i 18. rujna nastavu prate online.

Također zbog opreza, nastavu na daljinu prate i učenici jednog razreda u Srednjoj školi "Pregrada", iz kojega nekoliko njih ima lagano povišenu tjelesnu temperaturu, priopćio je Županijski stožer.

Dodao je da zbog opasnosti od moguće zaraze od danas na nastavi nije ni dvoje nastavnika iste škole. Budući da je više učenika s lagano povišenom tjelesnom temperaturom bilo smješteno u Učeničkom domu Srednje škole "Pregrada", dezinficirane su njihove sobe i sve zajedničke prostorije.

Iz Županijskog stožera navode kako će moguće promjene u nastavi, ovisno o epidemiološkoj situaciji, biti organizirane u konzultaciji s epidemiološkom službom i u skladu s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Trenutačno je u Krapinsko-zagorskoj županiji aktivno 60 slučajeva zaraze koronavirusom, a u samoizolaciji je 326 osoba.