DIZAJNERSKE BIZARNOSTI

U Kolumbiji i SAD-u u modi pancirke za djecu

pancirke za djecu

pancirke za djecu

Izvor: tportal.hr / Autor: miguelcaballero.com

Neprobojna pancirna odjeća Miguela Caballera trebala bi djecu, prije svega onu iz SAD-a, štititi od neuračunljivih napadača. Ovaj dizajner namjerava ove proizvode prodavati roditeljima koji se boje za svoju djecu

Nasilje, smrt i ubojstva ubrajaju se u svakodnevicu kreativnog poslovnog čovjeka koji je svojim proizvodnim pogonima u Meksiku i u Kolumbiji prisutan na dvije ključne lokacije latinskoameričkog narko-kartelskog rata. Neki ga nazivaju morbidnim, drugi ovisnikom o poslu.

'Tržište za dječje proizvode nalazi se u SAD-u', odgovara on ne uzrujavajući se puno, 'tamo stvarno imaju problem.' Miguel Caballero smatra da on za njega nudi i rješenja. To je zaštitna odjeća koja bi školsku djecu trebala čuvati od neuračunljivih napadača poput onog koji je nedavno u jednoj školi u gradu Newtownu pobio na desetke mališana. Naprimjer, proizvod koji nosi naziv 'T-Shirts Kids' napravljen je od vrlo modernih neprobojnih umjetnih vlakana koja će izdržati i štititi i od čitavih rafala ispaljenih iz vatrenog oružja. Sama majica je lagana i može se neprimjetno nositi kao potkošulja. Uz pomoć njegovih košulja, bluza i jakni, neka bi djeca imala bar nekih izgleda preživjeti oružani napad, uvjeren je ovaj južnoamerički poduzetnik, piše Deutsche Welle

Kupci kao pokusni kunići

Onome tko nije sto posto uvjeren u kvalitetu proizvoda, Caballero će u svom uredu u Bogoti rado navući jednu od svojih posebnih jakni i potom u njega pucati iz revolvera iz najveće blizine. Mušterija će doduše osjetiti dodir s projektilom kao lagani udarac, ali nitko neće ozlijeđen napustiti njegov ured. Caballero svaki put uživa u ovoj maloj igri i veseli se učinku iznenađenja kod potencijalnih kupaca.

Njegov katalog uključuje 500 proizvoda. Vojne prsluke, civilne sakoe, ogrtače, kožne i traper-jakne. Cijene ove visokosigurnosne mode se kreću između 300 i 3.000 dolara. Rado će se izraditi i posebne narudžbe što će onda stajati malo više. Ovom poduzetniku ništa nije preegzotično ili čudno. Već je izradio neprobojnu dirndl haljinicu za Oktoberfest baš kao i neprobojni kožni omot za jednu Bibliju.

Odjeća ne odaje ništa

Ideju za proizvodnju ove neobične odjeće, ovom modnom dizajneru je dao pogled na jednog policajca koji se jedva kretao pod težinom svog pancirnog prsluka. 'Čovjek je na kraju jednostavno taj prsluk skinuo, jer mu je bio pretežak. Ja sam potom skrojio puno lakši, ali jednako toliko siguran prsluk.' Uz početni kapital od deset američkih dolara, on je za jednog policajca izradio neprobojni prsluk. Danas, dvadeset godina kasnije, njegovo poduzeće zapošljava 180 radnika. Dosad je prodao 32.000 različitih proizvoda.

miguelcaballero.com

miguelcaballero.com

Izvor: tportal.hr / Autor: miguelcaballero.com

Lepeza proizvoda


Caballero je posebno ponosan na svoje poznate klijente. Neprobojna odijela, koja izgledaju skroz normalno, prodaje primjerice šefovima država. Caballero je već odijevao kolumbijskogpredsjednika Alvara Uribea. I venecuelanski predsjednik Hugo Chavez nosi njegovu odjeću. Za vjenčanje španjolskog princa Felipea i princeze Letitije njih je dvoje opskrbio pancirnim prošivenim jaknama. Prema podacima tvrtke, među njihovim klijentima ima ukupno jedanaest šefova država. Kako tvrdi sam Caballero, mafijaški šefovi ne ubrajaju se u njegove mušterije, odnosno u najmanju ruku bar ne oni koji su kao kriminalci registrirani kod policije.

Podaci s imenima njegovih imućnih klijenata dobro su pohranjeni u sefovima u centrali tvrtke.
Činjenica da sad proizvodi i za djecu i mlade, Caballeru ne smeta puno. 'Ja probleme ne stvaram, ja ih rješavam', kaže on. Strah mu doslovno dovodi klijentelu u naručje. Uskoro planira otvoriti i treću filijalu, u glavnom peruanskom gradu Limi.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!