ispituju se okolnosti smrti

U Klinici za infektivne bolesti preminula beba stara nepunih mjesec dana, bila je pozitivna na covid

02.11.2021 u 18:55

Bionic
Reading

U Klinici za infektivne bolesti “Dr.Fran Mihaljević“ preminula je beba, navodi se u priopćenju za medije.

“Dana 30.10., u Klinici za infektivne bolesti “Dr.Fran Mihaljević“, preminulo je dijete staro 23 dana. Sve okolnosti smrti se utvrđuju te će nakon potrebne analize kompletne medicinske dokumentacije i eventualnih dodatnih postupaka, javnost biti informirana o uzrocima smrti. Upućujemo iskrenu sućut obitelji u ovom teškom trenutku”, navodi se u priopćenju koje potpisuje Ravnateljstvo Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”.

Kako doznaje 24 sata, beba je bila pozitivna na covid. Neslužbene informacije iz bolnice kažu da čekaju rezultate obdukcije, koja bi trebala pokazati što je dovelo do, kako navode, iznenadne dojenačke smrti. Prerano je reći je li uzrok bila korona, odnosno Covid-19.

Beba od 23 dana preminula je oko 18 sati na Zavodu za infektivne bolesti djece. Kako se doznaje, roditelji su onamo došli tri sata ranije te s bebom čekali oko sat vremena kako bi došli na red. Čekali su u toplom automobilu. Tad je odjednom dijete prestalo disati. Liječnici su bebu počeli reanimirati na parkiralištu.

Bebu su nakon kratkotrajne reanimacije na parkiralištu uveli u bolnicu, gdje su se liječnici nastavili boriti za njezin život gotovo dva sata. Nažalost, neuspješno. Malenoj bebi nije bilo spasa.