policija obavještava

U Istri se zbog svađe u prometu potukla dvojica muškaraca, a treći im razvalio otvorena vrata automobila i pobjegao

  • Autor: B. R.
  • Zadnja izmjena 16.11.2020 13:47
  • Objavljeno 16.11.2020 u 13:43
tportal

Izvor: Pixsell / Autor: Marin Tironi

Policija će podnijeti prijave protiv dvojice muškaraca te nastavlja tragati za vozačem koji je napustio mjesto događaja

Istarska policija javlja da se u nedjelju, 15. studenoga oko 00.10 sati, na cesti DC-300 (Umag – Buje), dogodila prometna nesreća u kojoj nije nitko ozlijeđen, ali je nastala materijalna šteta. Nesreća se dogodila kada je 50-godišnji talijanski državljanin, koji se kretao u smjeru Buja automobilom Ford Fiesta, talijanske registarske oznake, pretjecao automobil Mercedes, pulske registarske oznake, kojim je upravljao 20-godišnjak. Prilikom povratka u desnu prometnu traku, Ford je udario u Mercedes, a nakon što se vratio u svoju traku, talijanski državljanin je naglo zakočio te je Mercedes udario u stražnji dio Forda.

Oba vozača su nakon prometne nesreće izašla iz vozila i ostavila otvorena vozačeva vrata, koja su dijelom prelazila na suprotnu prometnu traku te je u njih udarilo nepoznato vozilo, kojim je iz suprotnog smjera upravljao nepoznati vozač. Nakon udara u vrata, vozač je napustio mjesto događaja, bez da je drugim sudionicima nesreće ostavio svoje podatke i podatke o vozilu.

Nakon prometne nesreće, 50-godišnjak i 20-godišnjak su se počeli međusobno naguravati, vikati i vrijeđati, a talijanski državljanin je mladiću istrgnuo u jednom trenutku mobitel iz ruke i bacio mu ga na tlo. Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, protiv 50-godišnjaka i 20-godišnjaka pokreće se prekršajni postupak, a policija nastavlja tragati za nepoznatim vozačem koji je napustio mjesto prometne nesreće.