nove brojke

U Istri 36 novozaraženih, jutros umrla 91-godišnja žena

31.10.2020 u 12:03

Bionic
Reading

U Istri je u posljednja 24 sata potvrđeno novih 36 slučajeva zaraze koronavirusom, od toga se kod pet osoba epidemiološki radi o uvezenim slučajevima, a jutros je u pulskoj bolnici umrla 91- godišnja žena, izvijestio je u subotu istarski Stožer civilne zaštite

"Tijekom protekla 24 sata u Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 307 uzoraka briseva na covid -19 kojom prilikom je potvrđeno 36 novozaraženih osoba s područja županije. Kod pet osoba epidemiološki se radi o uvezenim slučajevima i to u tri slučaja iz Rijeke te po jedan iz Slovenije i Mađarske, kod 23 osobe radi se o dolasku iz mjera samoizolacije ili bliskom kontaktu već poznate pozitivne osobe dok je epidemiološka obrada u tijeku za 8 osoba" - naveo je načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Dino Kozlevac.

Izvijestio je da je jutros u pulskoj Općoj bolnici umrla 91- godišnja žena sa značajnim kroničnim bolestima.

Neslužbeno se doznaje kako je riječ o ženi koja spada među tri pacijenta s Odjela pulmologije koja su prije tjedan dana zaražena koronavirusom, zbog čega je 20 zdravstvenih djelatnika od prošlog petka u samoizolaciji.

Tijekom petka izliječena je 21 osoba, trenutno je u Istri 302 aktivnih covid-19 pozitivnih osoba dok se u mjerama samoizolacije nalazi 674 osoba.

"Po nekoj našoj procjeni, situacija bi za koji dan trebala ući u fazu smirivanje te bi broj novozaraženih uskoro trebao početi padati. Razumijem zabrinutost građana kada vide brojke u ostatku zemlje i kad se najavljuju nove, strože mjere, no pozivam ih da budu odgovorni i disciplinirani jer samo ćemo tako poboljšati epidemiološku situaciju" - poručio je Kozlevac.

  • +7
Dino Kozlevac Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL