zločin iz mržnje

U istražnom zatvoru četvorica napadača na Srbe u Uzdolju

29.08.2019 u 14:31

Bionic
Reading

Četvorica osumnjičenih napadača na Srbe u Uzdolju zadržani su u istražnom zatvoru zbog opasnosti da bi na slobodi mogli ponoviti nedjelo i ometati kazneni postupak, izvijestilo je u četvrtak državno odvjetništvo.

Tužiteljstvo na čiji je prijedlog sudac istrage šibenskog Županijskog suda napadačima odredio istražni zatvor izvijestilo je da četvoricu tereti za nasilničko ponašanje, oštećenje tuđe stvari i pet tjelesnih ozljeda, a sva nedjela opisuje kao zločin iz mržnje.

U priopćenju navode da su zatvorena četvorica 21. kolovoza 2019. oko 22.25 sati, 'zajedno i dogovorno te s drugim, za sada neutvrđenim, osobama' došli u ugostiteljski objekt u Uzdolju znajući da se u njemu nalazi veći broj građana srpske nacionalnosti koji prate televizijski prijenos utakmice između klubova iz Srbije i Švicarske. Sve s ciljem da se 's njima obračunaju kao građanima srpske nacionalnosti i navijačima kluba iz Srbije'.

  • +27
Privođenje osumnjičenih za napad u Uzdolju Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz/PIXSELL

'Osnovano se sumnja da su maskirani fantomkama, majicama i maramama te s raznim drvenim i metalnim predmetima u rukama ušli ugostiteljski objekt u kojem su bili vlasnik i osamnaest gostiju među kojima i djeca pa su uz razne pogrdne riječi počeli razbijati inventar i fizički nasrnuli na prisutne goste', kažu u tužiteljstvu.

U događaju, nakon kojega su napadači pobjegli, ozlijeđeno je više gostiju, a nastala šteta se procjenjuje na 25.000 kuna.