RAPIDAN RAST BROJA OBOLJELIH

U Iranu od koronavirusa umro zastupnik u parlamentu, prvi slučaj zabilježen i u Kataru

29.02.2020 u 14:39

Bionic
Reading

U Iranu su od posljedica koronavirusa umrle 43 osobe, što je najveći broj izvan Kine, a ukupan broj zaraženih u Iranu porastao je na 593, objavili su u nedjelju iranski zdravstveni djelatnici.

Nekoliko je bliskoistočnih država prijavilo slučajeve osoba zaraženih koronavirusom koje su stigle iz Irana, što znači da je ta zemlja epicentra zaraze u regiji, piše dpa.

Prvi slučaj ove zarazne bolesti prijavio je u subotu i Katar, koji tako postaje posljednja država Zaljeva u kojoj je zabilježen slučaj potencijalno smrtonosne bolesti, prenosi Reuters.

Zaražen je 36-godišnji stanovnik Katara koji je nedavno doputovao iz Irana, izvijestila je katarska novinska agencija, pozivajući se na informacije Ministarstva zdravstva.

U međuvremenu je službeni Teheran izdao naredbu o zatvaranju škola do utorka, a vlada je produljila odluku o zatvaranju sveučilišta te zabranu održavanja koncerata i sportskih događaja u idućih tjedan dana.

U subotu su iranski mediji izvijestili da je od posljedica koronavirusa umro novoizabrani zastupnik u iranskom parlamentu.

Glasnogovornik iranske vlade uobičajenu tjednu konferenciju za novinare, zbog širenja koronavirusa održao je online, izvijestila je novinska agencija Mehr.

Po zadnjim podacima, u Južnoj Koreji je broj zaraženih koronavirusom Covid-19 trenutačno veći od 3000, a zdravstvene vlasti su u subotu izvijestile o 813 novozaraženih.