pandemija

U Imotskoj krajini nema zaraze koronavirusom, 47 osoba u kućnoj izolaciji

17.03.2020 u 13:48

Bionic
Reading

U Imotskoj krajini dosad nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom, no trenutno je 47 osoba u kućnoj izolaciji, potvrdio je u utorak gradonačelnik Imotskog Ivan Budalić

Budalić je Hini izjavio kako se radi o osobama koje su došle iz inozemstva, no nije mogao precizirati iz kojih država, napominjući kako takve podatke vode epidemiolozi.

Grad Imotski na svojim je mrežnim stranicama objavio kako su gradske ustanove ograničile izravnu komunikaciju s građanima, kojima se preporuča kontakt telefonom i elektroničkom poštom.

Dječji vrtići će i dalje raditi uz mjere opreza i dezinfekcije, uz preporuku roditeljima koji mogu djecu zadržati kod kuće da ih ne dovode.

U utorak se sastao Stožer civilne zaštite Grada Imotskoga te preporučio trgovinama i ugostiteljskim objektima da rade do 18 sati i pridržavaju se protuepidemijskih mjera koje je donio Hrvatski zavod za javno zdravstvo.

Preporučio je i obustavu rada teretana, fitness i rekreakcijskih centara, kao i svih sportskih treninga i natjecanja. Isto vrijedi i za rad plesnih škola, dječjih i drugih igraonica.

Stožer apelira da se provode mjera dezinfekcije, čiste radni i životni prostori te izbjegava javno okupljanje. Građani se pridržavaju te preporuke, grad je prazan, rekao je Budalić u telefonskoj izjavi. Starijima od 65 godina preporuča se da ne izlaze iz kuća osim po hranu, lijekove i potrepštine.