ukupno 131

U Hrvatskom zagorju pet novoobljelih osoba

24.04.2020 u 14:08

Bionic
Reading

U posljednjih 48 sati na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je pet novoobljelih osoba zaraženih koronavirusom, kazao je u petak na konferenciji za novinare načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Anđelko Ferek-Jambrek

Naime, Stožer te županije ovoga puta je iznimno obavijestio o broju zaraženih u posljednjih 48 umjesto 24 sata budući jučerašnji rezultati nisu bili gotovi prije redovne konferencije za novinare.

'U proteklih 48 sati ukupno je uzet 121 bris, od kojih je bilo 115 negativnih, pet pozitivnih, a za jednu osobu još uvijek čekamo rezultate. Dvije nove osobe su iz Općine Stubičke Toplice te po jedna s područja grada Krapine, Općine Hum na Sutli i Đurmanca',rekao je Ferek-Jambrek, uz napomenu da su do sada ukupno uzeta 1.262 uzorka, a na području županije pozitivna je 131 osoba.

Prema informacijama epidemiologa Ivana Lipovca iz Zavoda za javno zdravstvo Krapinsko-zagorske županije, dvoje novozaraženih članovi su iste obitelji i dosad je otkriveno 11 njihovih kontakata.

O situaciji u Specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju Stubičke toplice govorio je zamjenik ravnatelja Krešimir Škof koji je istaknuo da je trenutno pozitivno devetero djelatnika bolnice te sedam pacijenata.

'Napravljena je kompletno dezinfekcija bolnice 17. travnja. od strane HZJZ-a iz Zagreba. Objekt je siguran za rad. Jučer su stigli nalazi svih 14 pacijenata koji se trenutačno nalaze u bolnici, negativni su', kazao je Škof.

Župan Željko Kolar trenutnom je epidemiološkom situacijom, kaže, zadovoljan.

'Na 10 smo posto zaraženih u odnosu na broj testiranih, što je odličan rezultat za nas. Ako se ovako nastavi, u sljedećih četiri do pet dana ili do tjedan dana mi ćemo biti unutar prosjeka Hrvatske', zaključio je župan Kolar.

Uputio je apel Zagorcima da se i dalje odgovorno ponašaju i strogo pridržavaju svih naputaka nacionalnog stožera.