koronavirus

U Hrvatskoj nema novooboljelih, no u Splitu preminule dvije žene koje su bile na respiratoru; mjere se i dalje ublažavaju - gledatelji se vraćaju na stadione

09.06.2020 u 14:16

Bionic
Reading

U Hrvatskoj u posljednja 24 sata nema novooboljelih. No, loše vijesti stižu iz Splita gdje su preminule dvije starije žene koje su se nalazile na respiratoru

Broj novooboljelih u Republici Hrvatskoj u 24 satnom razdoblju je 0, čime je ukupan broj oboljelih od koronavirusa 2247.

Do sada je testirano 69115 osoba, od toga 249 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je još šest osoba. Ukupan broj ozdravljenih je 2130, što je dvoje novoozdravljenih u 24 sata.

Ukupan broj preminulih je 106 nakon što su danas prijepodne preminule dvije starije žene rođene 1941. godine.

Kako je izvijestio KBC-a Split jedna bila korisnica Doma za starije i nemoćne osobe Split smještajne jedinice u Vukovarskoj, a druga korisnica Doma za starije i nemoćne osobe u Makarskoj.

Obje su zaprimljene u KBC Split kao pozitivne na COVID infekciju te su se nalazile na respiratoru. Tijekom liječenja testirane su više puta te su i bile su negativne na COVID infekciju. Iz splitskog KBC-a napominju da u trenutku smrti nisu bile pozitivne na COVID infekciju dok su bolovale od nekoliko teških kroničnih bolesti.

  • +15
KBC Split Izvor: Pixsell / Autor: Miranda Cikotic

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o izmjeni Odluke o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19.

Ovom Odlukom omogućava se od 15. lipnja 2020. godine, s obzirom na vrlo dobru epidemiološku situaciju, održavanje sportskih natjecanja uz prisustvo gledatelja. Naravno, budući da je još uvijek potreban oprez Hrvatski zavod za javno zdravstvo će izraditi preporuke o načinu na koji će gledatelji moći biti prisutni na sportskim natjecanjima.