obaviješteno ministarstvo

U Domu za starije u Gospiću navodno potkradaju korisnike, stiže inspekcija

02.08.2023 u 20:20

Bionic
Reading

Dvije korisnice Doma za starije i nemoćne u Gospiću prijavile su krađe, a kako se ispostavlja to nije prvi slučaj nepravilnosti u ovom domu. Zbog sveg navedenog na teren izlazi inspekcija

Što se točno događa i otkud dolaze prijave u Domu za starije i nemoćne u Gospiću, provjerila je i ekipa Dnevnika Nove TV koja otkriva da glavnu odgovornost za krađe zapravo snose pojedini zaposlenici tog istoga doma.

Marija Brkljačić u gospićkom domu za starije živi već dva mjeseca, čim je došla iz sobe joj je ukradeno nešto više od petsto eura. "Kad se digla buka da je ukraden, kad se čulo da smo otišli na policiju, onda ih je netko vratio", opisuje Brkljačić.

U domu, doznaje se, to nije prvi put. Još je jednoj korisnici nekoliko mjeseci ranije s bankomata ukradeno više desetaka tisuća kuna. Jedna od bivših zaposlenica tog doma, koja želi ostati anonimna, za Dnevnik Nove TV je izjavila: 'U jednom trenutku sam čula da je korisnici rekla da će joj otpasti glava bude li pričala o protuzakonitim stvarima koje se događaju unutar ustanove'.

"Po prijavi krađe od korisnika, otuđenju novčanih sredstava o istom sam odmah podnijela krivičnu prijavu nadležnoj policijskoj upravi Ličko-senjske županije. Radi se konkretno o dva slučaja", kazala je ravnateljica doma Ivanka Stilinović te istaknula da će postupi u skladu sa zakonitim procedurama.

'Ministarstvo socijalne politike uputilo nas je na osnivača, odnosno županiju, ali i poručilo da će u ovaj dom poslati inspekciju', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV.