PROTIVE SE MJERAMA

U centru Zagreba obrtnici postavili kućice, podržao ih Bandić: Pa koga vi pravite bedastim? Velikim igračima u šoping centrima je sve dozvoljeno, a malim ljudima ništa

28.11.2020 u 14:58

Bionic
Reading

Zbog uvođenja strožih mjera Advent u Zagrebu održat će se u vrlo skromnom izdanju, tj. samo uz ukrašene i osvijetljene trgove i parkove. Time nisu zadovoljni zagrebački obrtnici koji su, unatoč zabrani Nacionalnog stožera vezano za održavanje sajmova i zabrani bilo kakve prigodne prodaje, prijepodne postavili 10 kućica na Trgu bana Jelačića. Podršku im je dao i gradonačelnik Milan Bandić.

'Jednostavno nema smisla da se na otvorenom prostoru prigodna prodaja zabrani dok se takve stvari u velikim šoping centrima dozvoljavaju', rekao je Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba, prenosi HRT.

'Crni petak je jučer bio! Pa koga vi pravite bedastim? Velikim igračima u šoping centrima je sve dozvoljeno a malim ljudima, zagrebačkim obrtnicima, nije dozvoljeno ništa! Dok sam ja gradonačelnik Zagreba neće biti diskriminacije zagrebačkih obrtnika', rekao je jutros Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik.

Nisu se oni jedini usprotivili mjerama. Uz prisutnost velikog broja policajaca, na zagrebačkom Trgu bana Jelačića održan je oko podneva prosvjed protiv novih epidemioloških mjera. Prosvjednici su rekli da je riječ o spontanom okupljanju. Policija je pojedine legitimirala.

  • +8
Prosvjed protiv mjera za borbu protiv koronavirusa u Zagrebu Izvor: Pixsell / Autor: Sanjin Strukic

Prosvjedi su se održali i u drugim hrvatskim gradovima, Splitu, Rijeci, Šibeniku...

  • +17
Prosvjed protiv Vladinih mjera na Poljani u Šibeniku Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Jaramaz